wanita yang dirindui syurga
Penulis :Kompilasi Majalah Dara.com
Kategori:
ISBN : 978-967-86-0350-8
Halaman: 240
BERAT :0gram
RM 11.00

SINOPSIS
Firman ALLAH S.W.T yang bermaksud:
“Sesiapa yang mengerjakan amal soleh, baik lelaki mahupun wanita sedangkan dia orang yang beriman, mereka itu pasti akan masuk ke syurga dan tidak akan dianiaya walau sedikit pun.” – Surah an-Nisa’: 124

ALLAH yang Maha Adil telah menjanjikan syurga kepada semua hamba-NYA dengan syarat mestilah beriman dan ikhlas melakukan amal soleh. Insan yang mengorbankan jiwa raga demi menegakkan kebenaran Islam yang suci akan diberikan kedudukan yang tinggi lagi terpuji di sisi-NYA. Meski diuji dengan pelbagai azab yang dahsyat, namun keyakinan kepada ALLAH S.W.T tetap tidak goyah.

43 orang srikandi Islam yang dipaparkan ini terdiri daripada isteri-isteri dan anak Rasulullah s.a.w, isteri Khulafa ar-Rasyidin serta wanita terbilang yang hidup pada zaman baginda. Meskipun jasad mereka telah terkubur, namun segala keperibadian mulia wanita solehah ini terus dikenang kerana teguhnya diri menyayangi Islam. Sama-samalah kita jadikan kekentalan iman dan pengorbanan srikandi ini sebagai teladan dalam melayari kehidupan.

ANTARA KANDUNGAN MENARIK:
Demi Cinta Zainab
Maryam Puteri Imran
Kisah Balqis Ratu Saba’
Keutuhan Iman Masyita
Asiah Isteri Firaun yang Beriman
Kisah Aminah Bunga Mawar Quraisy
Fatimah yang Hidup Penuh Kesederhanaan
Diseksa Tidak Mengubah Pendirian Zinnirah
Khadijah Penyuntik Semangat Rasulullah s.a.w

Naelah Gadai Nyawa Demi Khalifah Uthman al-Affan
KALENDAR
Imprint