kemusykilan remaja 300 soal jawab
Penulis :Dr. Maszlee Malik
Kategori: Buku
ISBN : 967-86-0246-6
Halaman: 448
BERAT :500gram
RM 17

SINOPSIS
Usia remaja merupakan waktu peralihan yang banyak menguji keimanan. Ini kerana di peringkat usia sebegini, anda mudah terpengaruh dengan sesuatu perkara tanpa memikirkan buruk baiknya. Adakalanya, untuk bertanya sendiri sesuatu masalah yang dihadapi terasa malu, jadi dipendamkan sahaja persoalan itu tanpa mendapat jawapan yang tepat.   

Menyedari bahawa anda perlu diberikan perhatian dalam bidang hukum hakam agama, maka buku 300 Soal Jawab Kemusykilan Remaja ini diterbitkan khusus sebagai pembimbing dalam menyelesaikan masalah-masalah yang me-reka hadapi. Ibarat berhadapan dengan guru yang bersedia menjawab apa jua soalan, kandungan buku ini merangkumi himpunan pelbagai soalan yang mungkin, pernah, sedang dan akan dilalui oleh anda.  

Setiap soalan diperkukuhkan dengan jawapan lengkap dan terperinci oleh Ustaz Maszlee Malik, Pensyarah di Jabatan Ilmu Wahyu dan Ilmu Kemanusiaan di Pusat Matrikulasi Universiti Islam Antarabangsa. Cara jawapan yang santai, jelas dan mudah difahami ini merupakan daya penarik untuk anda terus menimba ilmu dari setiap soalan yang dipaparkan. Semoga, buku ini dapat dimanfaatkan sepenuhnya dan menjadi pedoman berguna dalam menjalani kehidupan seharian.
KALENDAR

NEWSLETTER

Imprint