konflik palestin & israel
Penulis :Dr. Maszlee Malik
Kategori: Buku
ISBN : 967-860-269-5
Halaman: 288
BERAT :300gram
RM 13
SINOPSIS

Perjuangan untuk memerdekakan keseluruhan bumi Palestin daripada penjajahan rejim Zionis Israel bukanlah satu perjuangan yang mudah dan singkat. Rasulullah s.a.w telah menyatakan dalam salah satu hadis bahawa perjuangan ini akan berlanjutan hinga menjelangnya hari kiamat.

 

Ada yang beranggapan, ia adalah urusan orang Palestin, orang Arab atau mereka yang terlibat sahaja. Semua tanggapan ini salah. Bumi yang suci ini adalah milik kaum muslimin. Masjidilaqsa merupakan masjid ketiga suci bagi umat Islam di timur dan barat.

 

Realiti masyarakat kita pada hari ini jelas meunjukkan isu ini sring disalahfahamkan. Malah, kefahaman dan keprihatinan masyarakat sering bersifat jauh dari fakta dan realiti. Diharapkan usaha kerdil ini dapat membuahkan hasil dalam mendidik minda masyarakat agar lebih berilmu, bermaklumat dan memahami apa yang sebenarnya berlaku di bumi Palestin.

 

Semoga dengan selesainya, pembacaan terhadap coretan ringkas ini, akan lebih menghayati peperangan yang sentiasa berat sebelah ini.

KALENDAR

NEWSLETTER

Imprint