selagi aku masih ada
Penulis :Mya Effa
Kategori: Novel
ISBN : 978-967-0535-46-3
Halaman: 656

RM 27.9
SINOPSIS
Demi mengisi kekosongan hati, Khairul Azween menerima Shazzy sebagai kekasih. Namun kemunculan Azhari, membuatkan jiwa Azween kacau-bilau. Lelaki itu tidak pernah jemu merayu kasihnya yang telah lama hilang.

Cinta itu duka, cinta itu lara. Pengakuan Shazzy mengatakan yang dia telah berkahwin dengan cara ‘paksa’ telah merobek semula luka lamanya. Akibat terlalu kecewa, akhirnya Azween menerima Azhari sebagai teman hidup. Melihat kesungguhan Azhari membuatkan dia yakinyang lelaki itu mampu membahagiakannya. Namun tiada sesiapa yang mampu menahan ujian ILAHI apabila Azween disahkan menghidap kanser pangkal rahim. Sedaya upaya dia merahsiakan penyakitnya daripada pengetahuan si suami.

Krisis rumah tangga Azween dan Azhari terjadi dengan kehadiran Hardija, gadis yang pernah merampas Azhari daripadanya suatu ketika dahulu. Keadaan bertambah parah apabila Azhari mulai mengesyaki isterinya mengadakan hubungan sulit dengan Doktor Hazim.

Azhari lalu membawa diri meninggalkan Azween bersendirian. Shazzy pula mulai mengambil kesempatan mengganggu hidup Azween saat dia ditinggalkan keseorangan. Di kala itu, tiada apa yang difikirkan Azween melainkan maut. Andai ditakdirkan umurnya tidak panjang, masih adakah hari esok untuknya agar dia berpeluang untuk mengecapi kebahagiaan yang dinikmatinya semalam?
KALENDAR

NEWSLETTER

Imprint