antologi seram - permainan maut
Penulis :Ebriza Binti Md. Aminnudin
Kategori: Seram
ISBN : 978-967-446-217-8
Halaman: 512
BERAT :0gram
RM 21
SINOPSIS

Reunion yang diadakan di sebuah rumah agam yang dibina di sebuah kawasan pedalaman di tengah-tengah hutan menjadi saksi tragedi berdarah, Seorang demi seorang perserta alumni tersebut ditemui mati dalam keadaan yang mengerikan. Apa sebenarnya yang berlaku? Siapakah dalang di sebalik tragedi itu?

Kau janji yang kau takkan cerita pasal aku?” – PERMAINAN MAUT

Demi memenuhi tuntutan nafsu dan mengejar kekayaan dunia, perjanjian dengan ‘nenek’ dimeteri dan nyawa keturunan menjadi galang gantinya. Waris keturunan diganggu kerana melanggar perjanjian. Selama manakah waris-waris yang tinggal hidup dengan tenang? Perlukah perjanjian silam diteruskan hanya untuk meraih kebahagiaan dunia?

“Kau perlu pilih satu sahaja antara banyak pilihan.”– NENEK, TOLONG KELUAR!

Vila Amira Syakila yang aman kini kembali berpuaka akibat dendam lama yang tidak terurai. Apabila darah merah pekat mengalir keluar, dia dengan rakusnya menjilat darah itu sehingga menggelikan Farra Fauzana yang masih tersandar pada dinding. Puaka apakah yang menghantui Vila Amira Syakila? Mampukah Farra Fauzana menanganinya?

“Aku takkan lepaskan pena. Aku akan guna kau sehingga selesai misi aku.”– PENA

Kronologi peristiwa sangat rumit. Di sebalik kebenaran yang bercampur pelbagai fakta serta penipuan menyelit di antara sejarah sebenar, wujud watak yang mencipta pewaris dendam. Di sebalik latar kisah penuh renjatan emosi, si pemuja ilmu hitam memainkan peranan.

“Kami datang atas jemputan.” – MALAM OGOS

KALENDAR

NEWSLETTER

Imprint