bisikan paranormal
Penulis :NAZIATUL AKMA BINTI SAIDON
Kategori:
ISBN : 978-967-446-344-1
Halaman: 496
BERAT :450gram
RM 28

SINOPSIS

Dendam lama berdarah kembali…


Akibat dendam dan sumpah generasi lalu, keturunan ketujuh Megat Zaman Shah terpaksa menanggung sengsara. Cemburu, dendam, cinta dan kasih sayang dirangkum menjadi satu, lalu mengheret keturunan ketujuh dari Vila Dyruzz menuju ke Desa Senandung. Desa yang penuh dengan bisikan syaitan. Dan mereka, keturunan ketujuh itu terpaksa melakonkan kembali segala apa yang telah terjadi ratusan tahun lalu.

“Ingat Zaman Shah! Aku bersumpah atas nama ibuku! Aku bersumpah atas nama TUHANku! Akan aku binasakan kau dan keturunanmu!”- Raden Lestari

“Macam ada yang menumpang dalam jasad dia. Bukan satu, tapi lebih dari itu.”- Megat Mukhriiz.

“Aku dapat rasa, ada geruh yang sedang menunggu. Geruh yang lebih hebat dari sebelumnya.” –Mayang  Kaila.
Nantikan kemunculannya!


KEKUATAN NOVEL BISIKAN PARANORMAL

-BISIKAN PARANORMAL adalah lain dari yang lain. Yang mana, ia berkisarkan konflik dalam keluarga.

-Sumpahan yang disumpah berabad dahulu kian terlaksa apabila tiba masanya demi membalas dendam.

-Demi memenuhi sumpah datuk moyangnya dahulu, seseorang itu sanggup memecahbelahkan perhubungan keluarga yang baik pada waktu kini.

-Sudah pastinya ilmu kejahatan (ilmu hitam) menjadi amalan kepada sang pembalas dendam.

-Namun, ilmu ALLAH itu tinggi darjatnya. Tidak dapat ditandingi oleh ilmu kejahatan. Dan akhirnya, orang yang ingin melakukan kejahatan tewas dan tersungkur.

-Cerita ini banyak memberi pengajaran kepada kita semua agar menjauhi amalan-amalan karut dan menyesatkan.


SINOPSIS

Keturunan Megat Zaman Shah telah memenuhi jemputan undangan yang menjadi tradisi turun-temurun keluarga mereka. Satu demi satu perkara berlaku yang merumitkan permasalahan yang ada. Kebolehan seorang demi seorang daripada mereka teruji, namun petanda yang diterima tetap juga tidak ketemu jawapan yang dicari.

Hari demi hari, satu per satu rahsia yang tersimpan rapi terbongkar dengan sendirinya. Namun, setiap rahsia yang terbongkar punya bayaran tersendiri. Bayaran yang hanya mampu dibayar mereka, keturunan ketujuh Megat Zaman Shah!

“Semuanya permainan syaitan. Janjinya dengan Allah untuk menyesatkan anak Adam tidak pernah dilupai. Hati-hatilah! Musuh utama sedang mencari keturunan Megat Zaman Shah. Kalian perlu berhati-hati! Kalian keturunan ke tujuh, keturunan yang disumpah! Kalian memang perlu lebih berhati-hati!” – Megat Arryan Shah.

“Sebabnya, ibu mendapat tahu bahawa Megat Haleem itu datangnya dari darah Megat Zaman Shah! Dia adalah keturunan keenam dari darah keturunan yang Raden Lestari sumpah. Dan Nadya pula adalah keturunan ketujuh! Keturunan yang akan memulangkan segala sakit yang telah diberikan Megat Zaman Shah dan Mayang Juwita kepada Raden Lestari dahulu!” – Raden Murni.    

Mampukah mereka, lapan anak muda keturunan ketujuh Megat Zaman Shah merungkai segala persoalan dan secara tak langsung mematahkan segala sumpah dendam kesumat generasi lalu yang merantai kehidupan mereka?

KALENDAR

NEWSLETTER

Imprint