tika bidadari berbisik
Penulis :Siti Farrah Shahwir
Kategori: Buku
ISBN : 978-967-86-0402-4
Halaman: 296
BERAT :100gram
RM 17

SINOPSIS
Wanita adalah ciptaan terhebat. Andai di syurga ada bidadari sebagai penyinar maka di dunia ada wanita solehah sebagai perhiasan duniawi. Sehingga ada yang mengatakan andai mereka tidak wujud, sepilah dunia ini. Jika itu hakikatnya, tidak berbanggakah kita dicipta sebagai wanita? Ya… daripada kitalah lahirnya seorang bijaksana dan daripada kita juga wujud seorang Rasul pemimpin dunia! Maka, benarlah sabda Nabi, wanita itu lebih baik daripada bidadari syurga.

Fitrahnya… kita sebagai wanita tidak akan sepi dengan cubaan. Semakin menjauh semakin pula ia mendekat. Andai demikian, bangunlah segera. Carilah punca dan berusahalah memurnikannya sebelum ia membakar diri. Ingatlah… wanita hebat ialah apabila seluruh hatinya diserahkan kepada si Pemilik, bukan hanya meratapi takdir yang tertulis. Teruslah menjadi insan terhebat yang dapat menggoncang dunia, menggenggam bara walau diuji bertubi-tubi.

TIKA BIDADARI BERBISIK, sebuah naskah yang dipersembahkan sebagai pengukuh keyakinan agar hati tidak mati. Juga buat mereka yang sedang berusaha mempertahankan jati diri sebagai seorang bidadari dunia. Teruskanlah hidup bernafaskan kalimah syahadah walau badai menghempas diri. Sememangnya bukan mudah namun akal yang diberi haruslah bijak dikemudi...

Antara kandungan menarik:

- Single Atau Berkahwin, Kita Sama Sahaja
- Pesanan Buat Seorang Suri dan Single
- Muhasabah Diri Jalan Meraih Cinta Abadi
- Jadilah Bidadari Dunia Paling Bahagia
- Bagaimana Cantik Seorang Wanita?
- Kisah 4 Air Mata Bidadari
- Jawapan ALLAH S.W.T Di Setiap Persoalan Kita
- Pesanan Rasulullah S.A.W Kepada Wanita
- Si Single yang Bertuah
- Utusan Buat Seorang Suri

KALENDAR

NEWSLETTER

Imprint