zulkarnain jadi hero
Penulis :Zalisa Maz
Kategori: Novelette
ISBN : 978-983-124-509-5
Halaman: 240
BERAT :0gram
RM 10

SINOPSIS
NAZAR yang dibuat oleh Encik Samad memakan dirinya sendiri. Dia bernazar jika isterinya, Puan Hawa melahirkan anak lelaki, dia mahu menyerahkan anak itu kepada ayahnya untuk dipelihara.

Namun setelah lima tahun berlalu, Encik Samad masih tidak menyerahkan anaknya yang diberi nama Zulkarnain kepada ayahnya. Lantaran itu, ayahnya datang menuntut. janji. Akibat penyerahan tersebut, suami isteri ini menderita kerinduan. Sepanjang tinggal di kampung di Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Zulkarnain sentiasa dibuli oleh pak cik dan mak ciknya sehingga mengakibatkan dirinya dirundung kesedihan.

Namun, kerana kepetahan, kecerdikan dan kerajinannya, dia sangat disayangi oleh datuk dan neneknya. Sifa-sifat ini membuatkan Atuk Sofian tidak mahu memulangkan Zulkarnain kepada ibu bapanya. Ilmu silat yang dipelajari daripada Atuk Sofian telah menjadikan Zulkarnain sebagai hero apabila menolong pak ciknya daripada menjadi mangsa sindiket penjualan daging haiwan liar. Ini membuatkan rasa cuak di hati Encik Samad.

Dapatkah Encik Samad memperoleh semula Zulkarnain daripada bapa dan emaknya? Segala-galanya terjawab di dalam cerita ini.
KALENDAR

NEWSLETTER

Imprint