Alaf 21
Buku Prima
Karya Bestari
Buku Pojok
Portal Ilham
SENARAI Buku
Alaf 21
Buku Prima
Karya Bestari
Buku Pojok
Adaptasi
Artikel
Buletin & Aktiviti
Beli Buku
MALL
EMALL
Manuskrip
Alaf21
Buku Prima
Tentang Kami
Pengenalan
Hubungi Kami
Katalog
Alaf 21
Buku Prima
Karya Bestari
Buku Pojok
Portal Ilham
berani tanpa segan
Penulis :
Tan Sri Abdullah Ahmad
Kategori:
Umum
ISBN :
978-983-124-775-4
Halaman:
296
BERAT :200
gram
RM
17
SINOPSIS
RAMAI orang kata dia kebal, sebab itu dia berani menulis apa sahaja. Tetapi bagi Tan Sri Abdullah Ahmad, atau lebih dikenali Dolah Kok Lanas @ DKL, dia menulis apa yang dirasakan perlu. Katanya:
“Saya tidak ada kekebalan, yang ada hanyalah kebenaran.”
Baik di media dalam mahupun luar negara, semua tulisannya – juga ceramah-ceramahnya di pentas global adalah berdasarkan kebenaran. Coretan dan kata-katanya adalah hasil penelitian selama berpuluh tahun sebagai wartawan, ahli politik, anggota kabinet dan diplomat.
Lahir dan memulakan pendidikan awal di Kelantan, DKL memasuki sekolah elit MCKK dan alumni Cambridge dan Harvard. Menerima latihan politik daripada Perdana Menteri Kedua, Tun Abdul Razak Hussein, dia pernah menjadi Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Ahli Parlimen, anggota cabinet dan Duta Khas Malaysia ke Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.
Tetapi, pengalaman paling menarik ialah sebagai wartawan dan Ketua Pengarang Kumpulan The New Straits Times di mana dia memperoleh kemahiran menulis. Walaupun telah sepuluh buku dihasilkan, pena DKL tidak pernah tumpul. “Saya akan terus menulis,” katanya.
MESTI BACA
nama saya hasmah (versi bm)
memacu transformasi
nak ke tak nak
masa depan masa kita!
famili harmoni
ulu yam di liverpool 2
aduhai suami (edisi baharu)
berani tanpa segan
BUKU-BUKU LAIN
kupujuk hati
nia rekasya - dunia & kitab ajaib
kerana kasih
modul efektif matematik dwibahasa tingkatan 3
hadiah untuk kawan
bertudunglah wahai puteriku
manisnya cinta (cover baru)
hanya untuk dia
Buku
Artikel
Aktiviti
KALENDAR
karangkraf maghi kelate
28 November 2019-01 Disember 2019
diskaun buku yang mengerikan kembali
25 Oktober 2019-03 November 2019
jom ke pesta buku, komik & robotik putrajaya
18 Oktober 2019-27 Oktober 2019
Grup Buku Karangkraf
Imprint