berani tanpa segan
Penulis :Tan Sri Abdullah Ahmad
Kategori: Umum
ISBN : 978-983-124-775-4
Halaman: 296
BERAT :200gram
RM 17

SINOPSIS
RAMAI orang kata dia kebal, sebab itu dia berani menulis apa sahaja. Tetapi bagi Tan Sri Abdullah Ahmad, atau lebih dikenali Dolah Kok Lanas @ DKL, dia menulis apa yang dirasakan perlu. Katanya:

“Saya tidak ada kekebalan, yang ada hanyalah kebenaran.”

Baik di media dalam mahupun luar negara, semua tulisannya – juga ceramah-ceramahnya di pentas global adalah berdasarkan kebenaran. Coretan dan kata-katanya adalah hasil penelitian selama berpuluh tahun sebagai wartawan, ahli politik, anggota kabinet dan diplomat.

Lahir dan memulakan pendidikan awal di Kelantan, DKL memasuki sekolah elit MCKK dan alumni Cambridge dan Harvard. Menerima latihan politik daripada Perdana Menteri Kedua, Tun Abdul Razak Hussein, dia pernah menjadi Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Ahli Parlimen, anggota cabinet dan Duta Khas Malaysia ke Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Tetapi, pengalaman paling menarik ialah sebagai wartawan dan Ketua Pengarang Kumpulan The New Straits Times di mana dia memperoleh kemahiran menulis. Walaupun telah sepuluh buku dihasilkan, pena DKL tidak pernah tumpul. “Saya akan terus menulis,” katanya.
KALENDAR

NEWSLETTER

Imprint