ada apa dengan nama
Penulis :Ahmad Saifuddin Yusof
Kategori: Umum
ISBN : 978-983-124-951-2
Halaman: 320
BERAT :300gram
RM 17

SINOPSIS
Setiap kali menimang cahaya mata, pastinya perkara pertama yang difikirkan adalah nama yang bersesuaian untuk si comel. Baik lelaki mahupun perempuan, nama yang sedap didengar dan elok maksudnya akan dicari sehinggalah berjumpa dengan satu yang berkenan. Bak kata orang tua, nama yang baik adalah cermin kepada peribadi yang mulia.

Namun dek kemodenan yang melanda serta pengaruh-pengaruh luar, trend memilih nama telah berubah mengikut arus zaman. Masyarakat kini lebih cenderung memilih nama-nama yang agak kebaratan malah kadang-kadang langsung tiada makna. Lebih malang lagi jika dipilih nama yang tidak diketahui maksudnya atau pun yang berunsur negatif.

Sesuai dengan keperluan pada hari ini, buku ini menceritakan secara terperinci tip-tip untuk memilih nama yang baik termasuklah ejaan serta perkara yang dibolehkan dan tidak dibolehkan di dalam Islam. Selain itu turut diberikan senarai nama cadangan bersama maksudnya untuk memberikan inspirasi dalam memilih nama buat cahaya mata yang tersayang.
KALENDAR

NEWSLETTER

Imprint