UMMI SEKELUARGA REDHA PEMERGIAN JEP




Sudah seminggu Jep meninggalkan keluarga Ummi dan peminat-peminatnya. Ya, Ummi masih bersedih, namun Jep sentiasa menggamit memori dengan telatah-telatah yang mencuit hati. Jep penghibur Ummi sekeluarga dan pengikut FBnya.

6 tahun lebih duduk dengan ummi... 
pagi tadi ayah suap rendang ayam sikit.. 
aicha nangis, dia meluru datang.. 
ummi baring, dia gigit2 rambut.. 
maafkan ummi semenjak dua ni memang ummi tak update kat page..

Pagi td kejar dia nak ambik gambar sekali.. pagi raya kan.. tapi ummi dah tau waktu2 pagi smp tengahari membawa ke petang memang dia tidur je..

Setiap hari tidur celah langsir dalam bilik ummi.. tiba2 harini dia duduk bawah kereta .. 
sikit pun orang tak perasan.. 
semua pun sibuk beraya.. 
maafkan ummi... ummi tengah makan tadi.. 
seseorang telah langgar jep.. 
memang tak sengaja.. 
darah takde.. 
dia lari.. lepastu terbaring.. 
maafkan ummi .. 
jep dah takde ... 
setengah jam lalu..

 

 

 

Di sini Jep disemadikan

Jep, seekor kucing selebriti pernah menjadi viral suatu ketika dahulu. Kucing yang manja dan suka melakukan pelbagai aksi yang melucukan. Ummi dan keluarga gemar mengambil setiap aksi Jep dan kucing-kucing peliharaan yang lain lalu dimuat naik ke laman FB Oh My Jep.

JEP SUDAH ADA BUKU

Ya, Jep sudah ada buku sendiri yang diterbitkan oleh Alaf 21 Sdn Bhd pada tahun 2016. Buku berkonsepkan koleksi komik Oh My Jep ini memaparkan keletah selamba Jep. Memang mencuit hati bila membaca, ditambah dengan gambar-gambar Jep yang comel. Buku Jep masih boleh didapati di kedai-kedai buku atau klik https://www.karangkrafmall.com/oh-my-jep.html untuk belian secara online.

JEP DALAM KENANGAN

Hampir seminggu jep pergi tinggalkan ummi dan kita semua.. 
kadang kadang ummi lupa yg dia dah takde..

Ada masa ummi kelam kabut nak pergi isi kibbles dalam pinggan dia.. 😥
Ada masa jugak ummi pelik kenapa dia tak datang kacau ummi masak kat dapur.. 
dan beberapa rutin lain ..

Ummi semadikan dia di antara rumah ummi dan rumah mertua.. memang selalu ummi lalu.. senang ummi nak panggil2 dia mcm selalu..

Sedih memang lah sedih.. 
tapi ummi fikir kita kena berbalik kepada Pencipta kita.. diri kita sendiri pun pinjaman apa lagi kucing kesayangan.. 
bila bila yg Dia kehendaki, Dia boleh ambil..

Ummi berdoa, semoga ada hikmah di sebalik kesedihan ni.. 
apa2 ummi selalu mengadu kat ayah lah.. anak2 ummi pun selalu jugak throwback2 kenangan dengan jep.. main kejar2 la.. isi kan makanan.. jep kacau diorang tidur la .. macam2..

Ummi ucapkan terima kasih atas ucapan takziah dari semua acik dan uncle..
terima kasih atas kasih sayang selama ni.. 
terima kasih atas sokongan.. 
terima kasih kepada yg pernah datang jumpa jep samada dirumah atau di event2 yg jep hadir, 
terima kasih atas komen2 dan like di page, terima kasih sebab beli barang2 keluaran jep.. 
mohon halalkan kalau ada terkurang dr pihak ummi..

insyaAllah sekali sekala ummi akan post gambar jep.. yg sebelum ni ummi tak upload lagi..

Terima kasih banyak banyak..
ummi yakin kalau jep boleh bercakap, dia akan bagitau yg dia sayang semua acik & uncle..

Love,
Ummi

Kredit

Status dan gambar dari FB Oh my jep

 

 

Imprint